torstai 16. heinäkuuta 2009

Norjan herkkuja ja ostosvinkkejä Pohjois-Norjassa matkaileville! :)

Tässä tulee kuvia ostoksista mitä reissussa tein. Kameran akku oli sen verran heikossa hapessa reissun jäljiltä että langat ( niitäkin tietysti tuli osteltua jonkin verran vaikka hyvä tarkoitus olikin kiertää lankakaupat kaukaa!) ja skräppipaperit jäivät vielä kuvaamatta... sekä yksi erikoisempi juttu, mutta säilyköön sekin vielä yllärinä sitten :D Olen linkittänyt kaupat, jotta saatte ostopaikkavinkit samalla jos olette tuolla Finnmarkissa ja erityisesti Altan seudulla pyörimässä (tosin muutamat kaupat ovat ketjuliikkeitä joten ostoksia voi tehdä muuallakin Norjassa tottakai!):

And here's some shoppings I made during the trip to Norway. I've also linked the places so you can find more info if you're visiting Finnmark area in Norway too:



Valtavan ihania tarrataustaisia helmisydämiä ja edullisia korutarvikepakkauksia Europris:stä. Altan liike sijaitsee Elvebakkenin sataman läheisyydessä.

Adhensive Pearl embellishments and jewelry making stuff from Europris. The store in Alta is located near the harbour in Elvebakken.



Kohopastaa, tuoksuöljyjä ja vanerirasioita koristeltavaksi myös Europris:stä. Kaupassa on myös edullisia norjalaisia lankoja joten neulojienkin kannattaa siellä pistäytyä :D Omaan koriin tarttui ainakin huovutukseen sopivaan löyhäkierteistä 100% villalankaa ihanissa pastelliväreissä :)

Relief-pasta, cented oils and boxes for decoration also from Europris. There's also a wide selection of norwegian yarns in there for those who love to knit!



Kukkakoristeita ja helminauhoja Nille:stä. Kauppa on vähän kuin Suomessa Tiimari joten laidasta laitaan löytyy tavaraa. Ostin myös halpoja 12 x 12 paperisettejä ja saman valmistajan settejä on näkynyt tiimarissakin joskus... Nämä tosin olivat minusta lähes puolet halvempia kuin Tiimarissa :D Altassa Nille sijaitsee ihan keskustassa Storsenter ostoskeskuksen nykyisen pääsisäänkäynnin lähellä. (Huom! Ostoskeskuksen laajennustyöt olivat parhaillaan menossa joten en tiedä miten tuo pääsisäänkäynti tulee jatkossa sijaitsemaan...) Ketjun liikkeet löytyvät myös Hammerfestista pääkadun varrelta sekä Lakselvin keskustan liikekeskuksesta.

Lovely flower embellishments and pearl wire from Nille. The store is located in Alta Sentrum at Storsenter shopping center.



Leimasimia, ihania hattuneuloja sekä lajitelma erilaisia magneettitaustoja Libriksestä. Altan liike sijaitsee keskustassa Parksenter -ostoskeskuksen katutasossa, tosin askartelutarvikkeet ovat sitten liikkeen kellarikerroksessa. Paljon Panduron valikoimaa, mutta myös muiden valmistajien juttuja löytyy. Tildaakin löytyy paperiaskartelun puolelta, mutta kankaita ei ole saatavilla ainakaan tuolla Altan Libriksessä. Libriksestä lähti myös iso kasa 12 x 12 skräppipapereita mukaan 2 kruunun korista = 0,22 euroa kipale!

Stamps, gorgeous hat pins and sortiment of magnets from Libris. The store is located at Alta Sentrum near the post office at Parksenter shopping center's 1st floor. Craft items are at the basement level when you arrive inside the store.



Nämä ostokset ovat Agalaus -kaupasta, Altan keskustan Storsenter - ostoskeskuksesta Dolly Dimples ravintolan kulmilta. Kuvassakin näkyvien Kort & Godt -tuotteiden lisäksi kaupasta sai ainakin Magnolian leimasimia, skräppipapeita mm. Papirdesignin papereita (joita allekirjoittanutkin hamstrasi kiitettävästi), Priman kukkia, eri valmistajien stansseja ja paljon paljon muuta. Kauppa ei ole suuren suuri mutta ihanasti löytyy yhden katon alta herkullisia lankoja ja askartelutarvikkeita, joitain sisustustavaroita sekä irtokahvia ja teetä! Suurin osa ostamistani tavaroista löytyi lisäksi -50% osastolta ja koko kaupan valikoimasta oli lisäksi -30% kesäalennukset... noille kuvan jutuille (HUOM! tuo iso piparireunainen sydänleikkuri myös!!!) sekä isolle kasalle Papirdesignin papruja (varmaan reilut 20 arkkia!!!) tuli siis hintaa vaan suunnilleen 30 euroa! Ihanan edulliseksi kävi siis tämä kauppakierros <3

These are from Agalaus, Alta Sentrum at Storsenter shopping senter. Near Dolly Dimbles restaurant. There were also gorgeous yarns and lots of other craft stuff. There was also a great sale going on so these items and big bundle of papers cost only about 30 euros!! Isn't that great bargain or what :D

PS: Lankahamstereille ja muillekin (myös kirjonta- ja ompelujuttuja harrastaville) vielä vinkiksi että Parksenter ostoskeskuksen yläkerrasta löytyy myös käsityöliike, jossa upeannäköiset valikoimat ihania lankoja :D Varsinaisia askartelutarvikkeita ei valitettavasti siellä kuitenkaan ole :( ... ehkä joitain nappeja ja nauhoja voisi löytyä :D

PSS: Ja edullista lankaa löytyy puikoille myös norjalaisesta REMA 1000 markettiketjun kaupoista... itse ostan omat "raggegarnini" eli sukkalankani aina sieltä ja hinta on mielestäni edullinen ja lanka ihanasti kaksiväristä :D Värjäämättömät eli ruskeat ja harmaat olivat 5 kruunua 50 gramman kerä ja värjätyt (löytyi pinkkiä ja kirkkaan sinistäkin!!!) 7 kruunua 50 gramman kerä. Eli euroissahan hinnat ovat silloin 56-78 senttiä per kerä. Ja tuo Raggegarn on tosiaan koostumukseltaan 80% villaa 20 nylonia, pesu 40 astetta. 100% villalankaa löytyi myös muistaakseni 14 kruunun kerähintaan (50g) ja se siis nykykurssilla n. 1,57 per kerä!

7 kommenttia:

AN kirjoitti...

IHANIA,nyt sinulla on vähäksi aikaa

Raisa kirjoitti...

Jo melkein tämän takia pitäis lähteä Altassa käymään :) Viime kerrasta on jo niiin monta vuotta.
Ihania löytöjä olet tosiaan tehnyt

Mira kirjoitti...

Voihan pehva, arvaas vaan, missä mekin käytiin (ei suinkaan mm. Finnmarkissa ja Altassa)... Minkäänsorttista haisua vaan ei ollut näistä kyseisistä kaupoista :(
Noista Panduron leimasimista tykkään, niitä olisi kyllä ollut kiva saada lisää.
Taidankin veivata ukon kalastuskamppeet mopon kyydistä ensi pe ja hypätä itse mukaan...
Herra kun lähtee takaisin samoihin maisemiin kaverin kanssa mopoillen, fisustamaan.
Sain kyllä vallan lahjakkaasti rahat menemään ihan kotomaassakin kotimatkalla, ei ongelmaa siinä suhteessa siis.

Arja kirjoitti...

Upeita ostoksia! Blogissani odottaa sinua jokin...

Piitu kirjoitti...

Vautsi vau! Ihania ostoksia =)

Susanne kirjoitti...

Tosi makeet ostokset =) Olis kyllä niin ihana käväistä koko perheen voimin Norjassa.... isäntä vaan on koko ajan töissä :/

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanista vinkeistä! Olen lähdössä huomisaamuna mieheni kanssa pohjoiseen ja nyt pitää vaan keksiä miten saan hänet pysähtymään askartelutarvikeliikkeissä....
t. Diana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...