maanantai 24. elokuuta 2009

Terveiset Juthbackan markkinoilta :D

Tehtiin viikonvaihteessa pikareissu etelään käymään Pietarsaaressa serkkutyttöni perheen luona ja samalla tietysti Juthbackan vanhantavaran markkinoille (Uusikaarlepyy) :D Hurjasti oli kävijämäärä kasunnut markkinoilla ja oli kyllä tosissaan vaikeuksia löytää parkkipaikkojakin välistä. Harmiksi oli myös yleinen hintataso noussut ja ammattimaisten kauppiaiden määrä kasvanut... onneksi kuitenkin löytyi vielä myyjiä, joilta teki vielä edullisia löytöjä - varsin kun hintoja hetken aikaa tingattiinkin vielä :D Niille tiedoksi jotka tuonne ovat joskus poikkeamassa niin näillä markkinoilla jos jossain tinkiminen kuuluu asiaan ja tinkimällä minäkin sain serkkuni kanssa monien tavaroiden hinnasta jopa yli puolet pois ;D

Tässä joitain aarteita, joita onnistuin itselleni nappaamaan:

Last weekend we took a short trip to Pietarsaari/Jacobstad to visit my cousin and her family. While we were there we also visited Juhtbacka marknad at Uusikaarlepyy/Nykarleby. Here some vintage findings I found there for my craft projects:Ylhäällä vanhoja kirjoja 1800-luvun alusta (yksi jopa vuodelta 1799) ja olivat niin edullisia ja toisaalta niin huonokuntoisia että surutta minäkin kirjojen rakastajana tohdin repiä ne askarteluihin ja toisaalta varmaan voisin taas kokeilla altsunkin tekoa jostakin kirjasta :D Vasemmalla ihania vanhoja nauhoja metritolkulla ja todella edullisesti. Oikealla (jatkuvat myös seuraavaan kuvaan) vanhoja kirjeitä, kortteja ja valokuvia, jotka löysin Antiikkia, antiikkia -ohjelman Ulla Lehtisen myyntialueelta ja nämäkin ihanan edullisesti myös :D Alareunassa (jatkuu seuraavaan kuvaan) on se upein aarre mitä koko markkinoilta mukaan tarttui nimittäin tuommoinen vanha ladottava leimasinsetti, jossa saa jopa 20 cm pitkiä tekstejä ja 3 riviä kerrallaan :D Tosi upea löytö ainakin minusta :D Varsin kun nuo puiset vanhat väkipyörät ja tuo vanha höyrytinosa tulivat vielä tasa kymppiin kaupan päälle :D Ihana <3 (kirjaimista ehdin osan vasta latoa noihin telineisiin, mutta ihan täyteen varmaan tulevat kun kaikki saan laitetuksi :DOsa näkyi tai tuli selostettua jo edellisen kuvan alle, mutta tässä viel lisäksi leivosmuotteja saippua- ja kynttiläprojekteihin, lisää nauhaa sekä paksua pellavalankaa, ihania vanhoja nappeja sekä tuollaisia upeita vanhoja verhonipsuja :DTässä vielä pyykilauta huovutukseen. Kuvassa näkyvät minikangaspuut sen sijaan ostin muutamalla eurolla Pietarsaaren kirpputorilta :)

Mukaan tarttui myös muutama ruusuinen emalikuppi lisää kokoelmiini sekä muutama muu pikkujuttu, mutta tähän nyt tuli kaiken kaikkiaan vaan ne askartelu- ja käsityöprojekteihin liittyvät jutut... jännityksellä jään odottelemaan itsekkin mitä saan näistä aikaan :D

PS: Ja parasta tietysti oli että kaikki nuo ihanuudet huomioon ottaen että kukkaroni keveni vain muutaman kympin - Ikean stoppi tuli paljon kalliimmaksi vaikka sieltäkin selvittiin ulos vain yhdellä kassilla tällä kertaa :D

PSS: Ja ensi talvena varmaan täytyy bongailla että vilahtaako tämä rouva jossain taustalla Strömsön jaksoissa - sen verran oli strömsöläisiä juontajia liikkeellä että taidettiin kuvata ensi talven ja kevään jaksoja siellä :D :D :D

9 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Ei voi tuohon enää sanoa, kun että maailma on erilainen askartelijan silmin. Jonkun blogissa tuolla nimellä oli joku postaus, ja mieleen jäi.. Ihan mielettömiä löytöjä oot kyllä tehny... :)

Pitsihame kirjoitti...

Hitsin hitsi, kaikkea kans!
Ihania löytöjä! Nyt vaan hyödyntämään näitäkin ostoksia!
Hirrrrmusen hyviä kauppoja olet tehnyt :)

Susanne kirjoitti...

Vau, mahtavia löytöjä oot tehnyt =) Meiltä jää Ikean reissu väliin tällä kertaa, kun koirat on mukana. Mutta kylläpä mä keksin paikan mihin saa tuhlattua saman verran rahaa kuin Ikeaan =))

myy ja vilijonkka kirjoitti...

voi kun ihania juttuja olet löytän vaan noi ihanuudet ei olis kyl meillä päässy askarteluun vaan kodin koristeeksi! minä höpsö vanhan tavaran kerääjä;) ehkä jokunen olisin raaskinu käyttää johonkin projektiin! kyl halvalla sait noi ostokset!

SannaS kirjoitti...

Voi ihanuus mitä kaikkea kivaa olet löytänyt! =)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania aarteita! Ei uskois että tuollaista leimasinjutskaa edes mistään löytyiskään, upea ja varmaan aika harvinainenkin?
Ja noita nauhoja.... nam <3
Sulla oli sitten varsin antoisa viikonloppu :)

millam kirjoitti...

oi, oi kuinka upeita löytöjä!

lena kirjoitti...

Olisi ollut kiva jos olisin nähnyt sua siellä. Minä olin siellä neljä tuntia perjantaina.

tuuliaa kirjoitti...

Moi Piia- pitkästä, pitkästä aikaa :) Vaikka askartelublogin pitäminen onkin jäänyt, nyt on vähän toisentyyppinen blogi aluillaan, tervetuloa :)

Hurmaavia tavaroita olet löytänyt :)

Virkistävää ja voimaannuttavaa syksyä sinulle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...