tiistai 1. joulukuuta 2009

1. luukku: Rosette-koriste - Music Sheet Rosette

On aika ensimmäisen joulukalenteriluukun avautua ja samalla paljastan idean joka piilee täällä blogissani päivittäin avautuvan joulukalenteriluukun taakse :) Eli tarkoituksena on joka päivä julkaista jokin paperiaskarteluaiheinen joulukoriste ohjeineen ja ensimmäisenä vuorossa on tämä vanhan kuorolaulukirjan sivuista inspiraationsa saanut Rosette-koriste.

It's 1st of December and time for the first Christmas Countdown Ornament :) The idea is that I will be posting a papercrafted Christmas Ornament everyday here in my blog with instructions to make one yourself. First one is this music sheet inspired Rosette ornament:

Ja tässä lyhyesti ohjeita. Leikkaa paperista suorakaide, jonka leveys on haluamasi Rosetten halkaisija. Suorakaiteen pituuden voit valita sen mukaan kuinka paljon vekkejä haluat omaasi. Omissa koristeissani olen käyttänyt 7,5 x 25 cm suikaleita, jotka on nuutattu 1cm välein ja taitettu vekille. Pienemmän koristeen tein siis myös saman kokoisesta palasesta, mutta boordileikkurilla kun tein tuon reunan niin osa leveydestä ja siten myös Rosetten halkaisijasta lähti samalla. Kun olet taitellut paperin vekeille sido se keskeltä nauhalla 2-puoleiseksi viuhkaksi. Tämän jälkeen kiinnitä viuhkan päät toisiinsa kiinni molemmilta puolilta muodostaaksesi pyöreän koristeen. Muista kiinnittää tuo ripustusnauha samalla paperien väliin. Jos käytät liimaa kiinnittämiseen vinkkinä sanoisin että kannattaa käyttää "puristimena" klemmaria tai pientä pyykkipoikaa kunnes liimaus on kuivannut. Minusta paras ja tukevin lopputulos tulee nimenomaan liimaamalla, mutta riippuen paperin jäykkyydestä ja tarvittavasta pidosta myös kaksipuoleinen teippi käy. Lopuksi koristele haluamallasi tavalla keskusta :)

I've used a 7,5 by 25 cm piece of music sheet to make my Rosettes. I used a border punch on the other one and that came smaller by diameter then but the size of paper I began with is the same on both Rosettes. I used my Metric Scorpal to scor on every cm and then I folded the paper to an accordion. Then I tied the yarn on the middle and glued both ends of the "fans" together to form a circle. If you use glue (which I think is the firmest way) to attach the ends together you might want to use some paperclips to hold the ends together while the glue is still drying. Also remember to place the yarns in the middle of the other end before attaching. Finally embellish the Rosette the way you like :)

Tässä muutama kuva vielä työvaiheista:

Here's few picks to demonstrate the process:


Ja laittakaahan linkkejä kommentteihin jos innostutte itsekkin kokeilemaan :) Olisi kiva nähdä teidänkin versioitanne :) Ja huomenna taas uusi koriste -askartelu, joten tervetuloa piipahtamaan taas uudelleen :D

Please leave me a link if you got inspiration to try this out too :) I would love to see your creations too :) And welcome back tomorrow when there's time for the second Christmas Countdown Ornament project :)

10 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Olipas kiva eka luukku, kokeilinkin heti ja aikas kaunis tuli harjoitus versio.

AN kirjoitti...

Kiitos Piia-tätä täytyy kokeilla ja huomista aamua kannattaa näköjään odottaa--♥

Minna kirjoitti...

Kiitos ihanasta joulukalenterista!
Kun pääsen töihin teen heti lasten kanssa rosetteja :) Jännityksellä jään odottamaan seuraavia luukkuja.

Raisa kirjoitti...

Ihan en ehtinyt yhdeksältä, mutta kannatti tulla vähän myöhemminkin. Tosi kiva idea ja ohje, pitää heti kokeilla kun kotiin päsee.

Maaret kirjoitti...

Tämähän kiva juttu, päivittäin uusi joulukalenterin luukku ja oheitakin joka päivälle luvassa, KIVAA!

SannaS kirjoitti...

WAU!!! Upeat koristeet! Ja niin kiva idea tämä joulukalenterisi...innolla odotan huomista! =)

selma kirjoitti...

Onpa kiva joulukalenteri, onneksi osuin tänne sivuillesi. Ja tuota pitää kokeilla heti, kun kerkiää,vaikka kortteja teen lähinnä omiksi tarpeiksi. Kiitos paljon tästä ohjeesta. Jäädään seuraavaa odottelemaan :)

Arja L kirjoitti...

Ahaa,täällä pitää aamuisin ruveta käymääm:)

myy ja vilijonkka kirjoitti...

tämä on tosi hieno no tein samanlaisen mut se kyl on epäonnistunut mut voi kurkkia blogista ;) viel pitää koittaa uudestaan!

Maisku kirjoitti...

Heippa! Kiitos ihanasta ohjeesta!:) Kuvaa ei vielä ole blogissani, mutta täytyypä laittaa tässä joku päivä.

Odottelen innolla seuraavia luukkuja :):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...