sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Koukussa Kortteihin - haaste ja Taika DT - töitä

Uusi Koukussa Kortteihin -haaste on juuri julkaistu ja minä olen tällä kertaa vierailevana DT:nä myös mukana. Samaan haasteeseen Taika-lehti lähetti meille ihania uusia papereita ensimmäisistä paperikokoelmistaan, Joulutekstit ja Polka. Papereita voi tilata itselleen Taikaputiikista (hinta sisältää postikulut).

Mutta nyt haasteeseen eli tällä kertaa aiheena on tehdä jotain puna-valkoista oli se sitten kortti, rasia tai jotain ihan muuta :) Myös muita värejä saa olla mausteena kunhan puna-valkoista löytyy :)

Tässä minun DT-työni joissa siis kaikissa käytetty ihania Taika-papereita:


I'm visiting Koukussa Kortteihin -challenge as a guest designer and we got some new papers from Taika magazine to play with. Here's my DT projects for the challenge and Taika magazine. Sorry the instructions are only in Finnish for now but use Pax if you have any questions you may want to ask of my projects:

Eli ensimmäinen projekti on oveen ripustettava koriste, jonka pohjan peitin ensiksi jouluisella Taika -tekstipaperilla. Sen jälkeen levitin musteenlevittemellä paperille Distress Ink- musteiden sävyjä Tea Dye, Vintage Photo ja Walnut Stain aloittamalla keskelle vaaleimmasta (Tea Dye) ja reunoille tumminta (Walnut Stain). Muste liukui todella kauniisti puolikiiltävällä pinnalla ja näin paperi sai ihanan vintage-värisävyn. Seuraavaksi koristelin G45 enkelinkuvalla ja tagilla sekä ruusuilla ja nauhoilla. Lopuksi vielä Smoochin kultaista spraytä kukille ja vähän sinne sun tänne muuallekin hieman juhlatunnelmaa antamaan.Toinen projektini papereista on kortti, joka on toteutettu ns. vaseliini-tekniikan avulla. Eli aluksi otin vaseliinia ( eli ihan sitä Vitalis -rasvaa mitä täällä ainakin kovasti jo tarvitaan poskille pakkaskeleillä) ja levitin sitä sormella valmiiksi leikatun paperipalan keskiosiin. Seuraavaksi maalasin paperin Distress Crackle paintin sävyllä Fired Brick. Maalin kuivuttua pyyhin talouspaperin avulla maalin ja vaseliinin pois paperin keskiosasta ja sain näin aikaan ns. peeled paint- efektin. Tämän jälkeen otin taas musteenlevittimen ja distressit käyttöön ja vedin maalittomiin osiin Tea Dye -sävyä ja maalin päälle Vintage Photo-sävyä tuomaan crackle-efektiä paremmin esiin. Lopuksi pellavanyöriä, tekstileike Taika-digiarkilta (lisää tietoa postauksen loppuosassa) ja muutama pronssinen haaraniitti kulmiin.Viimeisimmässä kuvassa on taas mallina mitä voi Taika-papereista ja digileikearkista tehdä hyvin pienillä välineillä ja materiaaleilla ihan aloittelijakin. Korttiin on käytetty Taika-papereiden lisäksi ainoastaan Inkadinkadon kuusileimasinta leimattuna Stazonin Real Red - musteella, glitterliimaa kuusen oksiin ja koristeisiin punaisena, vihreänä ja kultaisena (Papermanian setti) sekä tarratimantteja. Näitä on helppo tehdä sarjassa vaikka koko suvulle kerralla :)

Paukkukaramelli on taiteltu kokonaisuudessaan Taika-paperista ja täydestä arkista. Netistä löytyy useampiakin malleja tällaisille syöttämällä hakusanaksi "christmas cracker" . Kuvan malli on kuitenkin täysin omasta päästäni ja fiiliksellä vedetty. Siinä tein ensin nuuttaukset lyhyelle sivulle 5,10,15 ja 20 cm kohdalle. Sen jälkeen nuuttasin pitkältä sivulta molemmista päistä 3 ja 6 cm kohdalta. Tämän jälkeen napsasin näiden pienten nuuttausten kohdalta salmiakin muotoiset palat pois jotta päät taipuivat karamellipakkauksen muotoon. Sitten vain namuja sisälle ja päät kiinni parilla pätkällä baker's twinea. Kotitekoista "leipurin naruahan" saa sitten kieputtamalla punaista ja valkoista lankaa ristiin :)

Koristeena oleva kukka on tehty kerroksista sydämiä. Alimmat 2 kerrosta eli isoimmat sydämet on leikattu Taika-lehden digiarkista ja liimattu kartonkisen ympyrän päälle lomittain. Keskusta taas on leikattu suoraan Polka-sarjan paperiarkista ja lopuksi koristeltu timantilla. Kukasta sai vielä ilmavamman hieman taivuttamalla terälehtiä ylöspäin.

Itse ihastuin Taika-papereiden tuunaamiseen niin että tulevalla viikolla on blogiin luvassa lisääkin näistä papereista tehtyjä kortteja ja erilaisia vinkkejä myös papereiden "tuunaamiseen" :)

Niin ja tosiaan tuo Taika-lehden suunnittelema digiarkki tulee ensiviikolla ladattavaksi Taika-lehden sivuille. Sieltä löytyy niin leikekuvia kuin jouluisia tekstejäkin papereiden kanssa käytettäväksi. Myös lisää vinkkejä luvassa tämän digiarkin hyödyntämiseen myöhemmin ensi viikolla :)

Muiden DT-läisten töitä pääset katselemaan heidän blogeistaan:

Marika
Virve
Carola
Susanna
Satu
Maria
Birgitta

Taikamaisia jouluaskarteluhetkiä teille kaikille :)

2 kommenttia:

Viipula kirjoitti...

Nää on niin upeita- wau, ei voi muuta tässä enään tuumata:)

SannaS kirjoitti...

voi WAUDE!!!! Huiman upeita luomuksia!! erityisesti kyllä tykkäsin tuosta J-kortista, W-W-W-WAU!!!!!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...