torstai 22. joulukuuta 2011

Joulukuun 22. - Takkaruusut

Takkaruusut ovat jo klassikko, mutta minusta yksi loistavimmista kierrätysideoista joten pääsivät nekin kalenteriin mukaan - keräsin pitkin vuotta kennoja talteen ja nyt alkaisi olla useampi sata takkaruusua tehtynä pukinkonttiin :)

Takkaruusut eli syttöruusut valmistetaan siis revityistä kananmunakennoista. Kuppiosa otetaan pohjaksi ja siihen kierretään munapakkauksen kannesta ja reunoista revittyjä suikaleita.  Sen jälkeen otetaan vanha kattila ja siihen pohjalle ensin vettä. Kattilan miedolle lämmölle levylle ja siihen hiljalleen sulattamaan vanhoja kynttilän pätkiä.  Kun kaikki pätkät ovat sulaneet niin voi aloittaa kennosta tehtyjen ruusujen "dippaamisen". Koristeeksi voi "liemeen" lisätä myös glitteriä kuten minä tein - kannattaa kuitenkin käyttää kohtuudella ja vain hienojakoista glitteriä - liika glitter saa sytytettäessä ruusun rätisemään ikävästi :)

Anna ruusujen jäähtyä rauhassa dippauskertojen välillä, mutta liemen paksuudesta riippuen yhtä ruusua voi dipata 2-4 kertaa. Lopuksi jätä ruusut rauhassa kuivumaan ja käännä välillä, jotta ruusun sisälle mahdollisesti jäänyt vesi pääsee pois :) 

VINKKI: tuoksukynttilöiden jämiä käyttämällä saa myös ihanan tuoksun mukaan syttöruusuihin ;) Takkaruusu palaa sytytettäessään n. 5 minuuttia, joten  mitenkään turhanpäiväisistä sytytysapuvälineistä ei ole kyse :)I made some homemade lighter roses from egg cells and dipped them in melted leftover candles. I also added a hint of glitter on them :)PS: Ja oikein ihanaa joulunaikaa kaikille - blogi toki ei hiljene, mutta ajastukset pyörivät joulun yli ja itse olen linjoilla seuraavan kerran varmaan vasta ensi viikolla :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...