sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulukuun 4. - Koruja kutistemuovista

Kutistemuovi on hauska materiaali vaikka lasten kanssa yhdessä työstettäväksi - minäkin väkersin näiden nyt esittelemieni lisäksi viime viikolla Petjan kanssa näitä vielä toisen satsin,  joita esittelen sitten myöhemmin kunhan saamme nekin valmiiksi koruiksi asti ;) Tässä kuitenkin aiemmin valmiiksi jo tekemiäni koruja muutama näytille:

Shrink plastic is fun material to craft - and even with kids as the shrinking happen it´s so cool for them :)  I made another batch just the other day with my son but as they are not finished pieces just yet - I will show you some of my earlier experimentations from this fall first:

Lumiperhonen -korvikset
Snow Butterfly  earingsEnsiksi leikkasin perhosen Sizzixin Bigz -stanssilla ja sitten leimailin karhealle puolelle Stazonin Dove Gray ja Cotton White -musteilla perhosia.  Pikkasen myös kynsiviilalla hioin ulkoreunoja sileämmiksi ja tein ripustusreiän crop-a-dilen avulla :) Sen jälkeen uuniin ja odottelemaan kutistumista johon meni näin isojenkin kuvioiden kohdalla vain pari minuuttia. Uunin lämpö oli n. 120 astetta mutta lämpö kannattaa tarkistaa kalvokohtaisesti - huomasin että omissakin varastoissa oli hieman eroja kutistemuovien lämpötiloissa ja "paistoajoissa". Kun nostin palat uunista niin painelin heti lämpiminä niitä litteällä metallisella paistinlastalla jotta niistä tulisi mahdollisimman sileitä.  Jos ei ihan ennätä nii ei tarvitse menettää uskoaan - aina voi laittaa kuvion uudestaan hetkeksi pehmenemään uuniin jotta sen saa suoristettua ;)  Kun palat olivat jäähtyneet lakkasin vielä iiriskimalletta sisältävällä lakalla sen karhean puolen jotta läpikuultavuus korostuisi ja vähän blingiäkin tulisi mukaan. Lopuksi pari välirengasta ja hopeakoukut -  ja niin syntyi heti kerralla kymmenkunta paria korviksia ja näille on tulossa vielä kaveriksi kaulakorujakin :D

First I cut the butterfly from shrink plastic with Cuttlebug and Sizzix Bigz die. Then I stamped some snowflakes on the background with Stazon inks Cotton White (butterflies) and also with Dove gray (with the mobile phone charms). Then I sanded the edges carefully and made the holes for hooks. Then I shrinked them in the owen.  After they were cooled down I painted them with iridiscent glitter medium to make them really sparkle (pink spots on the butterfly are the glitter - it just didn`t photograph very well ) Then I attached silver earing hooks with jumprings and they were ready :) Simple and fast to make - I actually made ten pairs of earings at the same time and also some pieces with double holes which are going to be matching necklaces for these earings:)


Jonkin verran hukkapaloja jäi perhosten leikkaamisesta, joten stanssailin samalla periaatteella myös nämä kännykkäkorut, joista olisi voinut myös riipukset tai korviksetkin tehdä kyllä - näissä ei ole iirislakkaa lisätty joten näiden kuviot erottuvat paremmin kuvatessa kun ei kimallus häiritse  ;)

I used the leftover pieces of shrink plastic sheets to cut some wings and reindeers for mobile phone charms. You could make also earings and pendants of these :)  I have used the same technique exept no glitter on these :)3 kommenttia:

Arja L kirjoitti...

Öööööö,missä mun kutistemuovit on??? Varmaan aakkosjärjestyksen mukaisesti kohdassa KOO :)
Kivat noi perhoset ja heti vissiin tarttee kokeilla lumihiutale-stanssia.
Mulla menee into kutistemuovin kanssa kun on ollut sellanen ajatus,että niitä tarvis värittää ja se ei ole mun juttu.
Eihän niitä tartte värittää!!! Kiitos ja hyvää 2. adventtia!

Pirkkis kirjoitti...

Kauniita ♥. Varsinkin tuo siipi on mun mieleen :o)

khrestel kirjoitti...

Kauniita ovat kyllä! Minä olen jättänyt uunin kokonaan pois prosessista ja surrutellut vain kuumailmapuhaltimella viime aikoina. Yleensä kun tulee tehtyä vain joku yksittäinen juttu niin ei tarvitse pelkästään sen takia lämmitellä uunia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...