torstai 16. huhtikuuta 2015

Version Scrap Pariisi - matkakertomus osa 1

Osallistuin jo keväällä 2014 ensimmäisen kerran Version Scrap -tapahtumaan ja syksyllä kun Minna ja Kati ilmoittivat olevansa kiinnostuneita matkaseuraksi päätimme varata matkan tämänkin kevään tapahtumaan. 

Version Scrap Pariisin Parc Floral -messukeskuksessa on tällä hetkellä suurin vuosittainen paperiaskarteluun keskittynyt tapahtuma Euroopassa - messuosasto on pienempi kuin monilla suuremmilla kädentaitomessuilla, mutta kun myyjät ovat keskittyneet nimenomaan paperiaskartelutarvikkeisiin ja alan lehtiin niin nähtävää riittää varmasti kolmeksi päiväksi. Paikalla oli tänäkin vuonna lukuisien ranskalaisfirmojen lisäksi myös  joukko ulkomaalaisia firmoja, joista suomalaisille tuttuja nimiä olivat ainakin Paperartsy ja Magnolia.

Tapahtuman parasta antia ovat kuitenkin sekä messuosastojen make & take -pajat että erillisillä alueella pidettävät kurssit, joilla opettajina ovat maailman huiput joka vuosi. Lähes jokaisella isolla näytteilleasettajalla oli oma demo-osasto ja make & take -paja. Lisäksi esimerkiksi Prima Marketing oli tullut Sharon Laakkosen johdolla pitämään make & take-pajaa messuille. Lapsille ja teineille oli järjestetty myös omia työpajojaan ja Lab- osastolla pääsi testailemaan alan uusimpia musteita ja "mömmöjä" nonstoppina. Kurssialueelle oli rakennettu 7 "luokkahuonetta", joissa pyöritettiin 36 erilaista kurssia kolmen päivän aikana. Osa kursseista oli kertaluonteisia, mutta muutamia kursseja pyöri kahtenakin päivänä joten pystyi valitsemaan itselleen parhaan ajankohdan helpommin.  Ranskalaisten omien huippunimien lisäksi opettamassa olivat mm. Debby Schuh (USA), Ali Edwards (USA),  Aida "Ayeeda" Domisiewicz (PUOLA),  Ania "Finnabair" Dabrowska (PUOLA-IRLANTI), Michelle Lagler (SAKSA) ja Jo Firth-Young (ENGLANTI). 

Ja nyt kun tuli lyhyesti jo tapahtumasta kerrottua niin aika siirtyä varsinaiseen matkakertomukseen. Matkakertomuksen ensimmäisessä osassa kerron lyhyesti matkasta kokonaisuutena, toisessa osassa esittelen omia kurssejani ja kurssitöitäni ja kolmannessa osassa sitten se mehukkain eli ne ihanat ostokset ;)

Mutta tervetuloa meidän matkalle mukaan tän tarinan merkeissä :)

Sorry this post in only in Finnish due to the amount of text and pictures. If you want to know more about Version Scrap in Paris - please click here!Keskiviikko 8.4.2015

Minun matkani Pariisiin alkoi jo keskiviikkona, sillä olimme varanneet niin aikaisen lennon Pariisiin että jouduin lentämään Kittilästä jo keskiviikkona Helsinkiin! Minna ja hänen ihana perheensä kuitenkin majoittivat minut mennen tullen yöksi  ja pääsin näkemään hieman Tuusulaakin samalla reissulla :)  Torstaina melkoisen lennon (laskeutuminen tehtiin voimakkaassa sivutuulessa) päätteeksi Minna haki minut kentältä ja suuntasimme ensin Jumboon pienelle palaverille Fiskarsin Saijan kanssa. Illallisen jälkeen suunnattiinkin sitten Minnan luo ja pakattiin vielä Minnan laukut nopsaan aamua varten valmiiksi!

Torstaina 9.4.2015

Aamuvarhain Kati tuli noutamaan minua ja Minnaa kentälle. Ihan suoraan kentälle ei kuitenkaan menty sillä Minna oli järkännyt meille aivan ihanat aamiaiset kentän nurkilla sijaitsevasta Hilton -hotellista. Kyllä kelpasikin sitten täydellä vatsalla matkalle lähteä ja henkilökunnan aamiaisen lopuksi pöytään kiikuttamat kahvit saivat viimeistään matkafiilikset kattoon :)


Edellisenä päivänä oli Finnair peruuttanut kaikki keskiviikon lennot Pariisin Ranskan lennonjohtajien lakon vuoksi. Myös meidän aiemmin harkitsemamme aamuseiskan lento oli peruttu... hieman pelonsekaisella jännityksellä odotimme toteutuisiko meidän lentomme vielä vaikka kaikki muut torstainkin lennot oli jo peruttu :( Suuri oli helpotus kentällä kun meidän lentomme numero siellä vielä vihreänä vilkkui! 


Tsekkausten ja turvatarkastusten jälkeen päästiinkin melko nopsaan koneeseen ja pitkään innoissamme odottamamme matka sai viimein alkaa. Sitä juhlistettiinkin sitten jo hieman koneessa ja samalla kuplivat hieman rentouttivat oloa, koska lento oli meille kaikille ensimmäinen samalla konetyypillä kuin Germanwingsin onnettomuus oli tapahtunut vain pari viikkoa aiemmin. Kaikki meistä olivat odottaneet matkaa kuitenkin niin paljon että kolme tuntia koneessa kuluivat kirjaimellisesti siivillä kun juteltavaa riitti :)


Kentältä nappasimme taksin hotellille.  Hotelliksi valitsimme minulle jo viime vuodelta tutuksi käyneen pienen perhehotellin Hotel du Printempsin, Avenue du Picpusilta, ison Nation -metroaseman läheltä. Hotelli on turistin silmissä kaukana keskustasta, mutta koska se sijaitsee keskustan nähtävyyksien ja Vincennesin puiston (jossa messupaikka Parc Floral sijaitsee) välillä oli se meille sijainniltaan loistava. Hotelli sopii mainiosti myös perheen kanssa lomaileville, sillä Nation-asemalta pääsee RER-junalla myös suoraan Pariisin Disneylandiin ja alue on melko rauhallista asuinaluetta. Vaatimattomasta tähtiluokituksestaan huolimatta huoneet ovat siistejä ja kauniisti sisustettuja ja niistä löytyy kaikki tarpeellinen ilmastoinnista tallelokeroon.  Ainoa puute on ettei huoneissa ole baarikaappia tai jääkaappia, mutta meille se ei ainakaan ollut ollenkaan tarpeellinen.  Loistava pieni hotelli, jossa hinta-laatusuhde on kohdillaan ja lämpimästi suosittelen muillekin Pariisin matkaaville sitä jos ei halua maksaa itseään kipeäksi turistialueiden hotelleissa ja kiinnostaa laajemmin tutkia Pariisia. Nationin metroasemalta on todella hyvät metroyhteydet kaikkialle kaupunkiin ja lisäksi myös Pariisin ulkopuolelle CDG:n lentokentälle, Disneylandiin ja Outlet Villageen pääsee suorilla yhteyksillä asemalta joko RER-junalla tai bussilla.


Kuva hotellin oven edestä iltavalaistuksessa kuvattuna edelliseltä vuodelta :)


Iloiseksi yllätyksemme saimmekin huoneen heti hotellille saavuttuamme, vaikka kello ei ollut kuin puolen päivän aikaan ja varsinainen sisäänkirjautumisaika oli vasta kolmen maissa. Todella hyvää palvelua siis saatiin tänäkin vuonna tämän pienen Pariisin helmen osalta. Kun kamat oli saatu nakattua hotellihuoneeseen suuntasimme Nationin metroasemalle, jossa tapasimme ranskalaisen ystäväni Cindyn. Yhdessä jatkoimme metrolla matkaa sinne Pariisin ikonisimman nähtävyyden juurelle - eli Eiffel -tornille!  Valitettavasti lakon vuoksi itse torni oli kiinni, mutta saimmepa kuitenkin ihailla ja napsia kuvia siitä puiston puolelta kauniin aurinkoisessa ja helteisessä säässä... reissun ihanimpia hetkiä tämäkin puistohengailu!Eiffelissä on jotain niin satumaista ettei sitä ikinä väsy katsomaan ja oltaisiin varmaan vietetty puistossa koko loppupäivä... valitettavasti vain yksi puluista pääsi puusta pommittamaan minua paidan olkapäälle ja pakko oli vielä suunnata hotellille vaihtamaan vaatteita ennen kuin lähdimme Version Scrap -kutsuvierasiltaan.

Kutsuvierasiltaan kutsun saavat kaikki tapahtumasta kursseja varanneet. Kutsukortti ja sisäänpääsyranneke saapuivat n. kuukauden aikaisemmin postissa ja ne piti vaan muistaa ottaa sitten mukaan reissuun.  Kutsuun sisältyy myös avec eli kaksi pääsee samalla kutsulla sisään.Hotellilta siis otimme metron ja jäimme pois Chateau du Vincennes -pysäkillä. Siinä sitten ihastelimme hetken myös Vincennesin upeaa linnaa ja odottelimme pienen mopojunan saapumista. Mopojunalla saimme sitten kyydin messupaikan porteille, joista kävelimme upean puiston läpi messuhalleille.  Täytyy sanoa, että vielä ei ole näin kauniita puitteita messuille näkynyt muualla maailmalla vaikka paljon on jo tullut eri messukeskuksia nähtyä ;)


Vincennesin linnan takaosaa mopojunan kyydistä kuvattuna.Parc Floral De Paris - kirjaimet puiston laidalla ovat jättimäiset ja harmi ettemme ehtineet kuvia napsimaan lähempää. Esimerkiksi O-kirjaimen sisään mahtuisi hyvin pari ihmistä istumaan :)


Pikaräpsy rikkinäisellä kameran kännykälläni messukeskuksen porteilta Minnasta ja Katista.


Puisto itsessään on jo nähtävyys  ja viikonloppuna se täyttyikin messuvieraiden lisäksi myös lukuisista piknikille tulleista lapsiperheistä.  Ja täytyy tunnustaa että monena päivänä itsekin viivädimme puistossa hetken kuvaamassa ja ihastelemassa kukkaloistoa sekä ihania ankkoja ja ylväinä tepastelevia riikinkukkoja :)Tää ankka ei oikein tykännyt kun lähentelimme liikaa hänen morsiantaan ;)


Tulppaanien, narsissien, ruusujen ja satojen muiden kukkasten loistoa ei oikein onnistunut kameroin vangitsemaan.... tuoksut myös huumasivat päätä.... tosin valitettavasti myös siitepölyä oli melko paljon ja itse ainakin sain tukkoisesta nenästä ja kutisevistä silmistä myös hieman iltaisin kärsiä :(


Ja keskeltä puistoa hyvin ympäristöön sulautuneena löytyy myös messukeskuksen päärakennus.Ovella piti ottaa komean auringonheijastuksen inspiroimana napata pieni "peilikuva" myös ;)Monella osastolla oli kuvaaminen kielletty varsinkin upeiden mallitöiden vuoksi - mutta tässä jotain kuvia messuosastoilta kuitenkin Minnan kännykällä räpsittynä:Tässä todellakin vain pintaraapaisua mitä olikaan tarjolla! Upeita töitä oli esillä erityisesti Magnolian, Carabelle Studion ja Denim Tamponsin ständeillä mitä ehdin ihastelemaan - mutta noissa tosiaan oli monesti maininta ettei saa kuvata joten piti vaan koettaa laitella hienoja ideoita mieleen :) Suurin osa ostoksista tuli itsellä tehtyä tuolloin ennakkoillassa, koska tiesin ryysiksen olevan melkoinen viikonlopun mittaan edellisen vuoden perusteella. Torstain ennakkoillassa tavaraaa oli myös hyvin vielä varastoissa, mutta kun viikonlopun mittaan innostuit kursseilla käytetyistä uusista työvälineistä ja materiaaleista niin ne olivatkin sitten jo valitettavan monelta ständiltä loppuneet :( Ihan rittävästi tuli kuitenkin ostoksia tehtyä reissun aikana ja kuten seuraavassa osassa tulette näkemään niin aika painavien laukkujen kanssa sieltä kotiuduttiin vaikka hyvin pysyin päätöksessäni etten edes yhtään paperilehtiötä kotiin kantanut.... mutta stanssien ja leimasinten osalta mopo sitten karkasikin käsistä oikein kunnolla ;) Ja moni juttu jäi vielä harmittamaankin... mutta onneksi Euroopassa on vielä edullista tilata postitsekin ja kun Suomesta hieman huonosti löytyy eurooppalaisille askartelutuotemerkeille myyntiedustusta niin mielessä oli alkaa jotain juttuja tuomaan itsekin maahan jos ei mikään valmis kauppa niistä innostu ;) Mutta ostoksista seuraavan kerran lisää...

Isojen kassien kanssa läksimme messuilta väsyneinä ja onnellisina kohti Chateau du Vincennes -metroasemaa, jonka lähellä pysähdyimme vielä ranskalaisten ystäviemme Cindyn ja Vanessan kera loistaville pihvi-illallisille  Les Officiers - ravintolaan! Ihan huippupihvit saatiin kyllä ja pakko oli vielä uudelleen tulla lauantaina samaan paikkaan illalliselle - suosittelen lämpimästi!

Raskaan päivän päälle uni maistuikin sitten kerrassaan loistavasti ja sammuimme melkein heti hotelliin palattuamme :)


Perjantai 10.4.2015

Perjantaina kurssit alkoivat heti aamusta meillä kaikilla kolmella. Minä menin Alexis Toupetin kurssille yhdessä ranskalaisen ystäväni Cindyn kanssa, Kari tutustui gelliplaten saloihin ranskalaisen Manuelan kurssilla ja Minna loihti monikerroksillisen upean leiskan Finnabairin kurssilla. Omat työni esittelen tosiaan kolmannessa postauksessa myöhemmin ja muiden tyttöjen töitä voitte käydä tutkimassa heidän blogeissaan varmasti jossain vaiheessa kun ennättävät niitä julkaisemaan :)

Kurssien jälkeen piipahdettiin pikaisesti messujen puolella ja sitten hotellin kautta vaihtamaan kamppeita ja suuntaamaan kohti ihanaa Montmartrea. Sillä kaksi asiaa Pariisissa on pikaisellakin käynnillä nähtävä - nimittäin  Eiffel-torni ja Montmartren kukkula ja sen kiistaton kruunu Sacre Couer! 

Hyppäsimme metroon Nation -asemalta ja jäimme pois Barbesin (Barbes-Rochechouart) pysäkillä. Aseman vieressä on heti liuta Tati-vaateketjun liikkeitä ja jokainen meistä poistui kassit vaatteita pullottaen sieltä.  Minna poikkesi myös Tatin hääliikkeen puolella ja löysi sieltä ihania askartelujuttujakin... minun ostoähkyni oli sen verran iso että jätin sen piipahduksen suosiolla väliin ;)

Tatin liikkeiltä jatkoimme matkaa Montmartren kukkulaa ja Sacre Couerin upeaa kirkkoa kohden kävellen. Rue d'Orselia ja Rue Livingstonea pitkin.  Näiden katujen varrella on liuta kangaskauppoja, joissa tarjolla myös askartelijoille ihania nauhoja. nappeja ja pitsejä. Tällä kerralla ostoähkyn vuoksi tyydyimme ikkunaostoksille vain, mutta täytyy sanoa, että pelkästään jo ikkunoissa näkee sellaiset määrät erilaisia ihania nauhoja etten missään muualla ole vastaavaan törmännyt! Jos aikaa ja ostohaluja on niin ehdottomasti suosittelen varaamaan ainakin muutaman tunnin tämän kadunpätkän upeiden putiikkien tutkimiseen.

Me jatkoimme ohi kiusausten ja pysähdyimme ihastelemaan Sacre Couerin mykistävää kauneutta suoraan sen alapuolella olevaan Le Caroussel -kahvilaan, jossa nautimme hieman viiniä ja pientä purtavaa.  Ystäväni Cindy suositteli hänen kotimaakuntansa valkoviiniä Alsacesta ja täytyy todeta että se viinilasi oli parasta viiniä mitä olen ikinä maistanut.... en tiedä oliko raskas päivä vaatinut veronsa vai oliko se todellakin niin hyvää! Varalta ostin pari pulloa viiniä sitten vielä mukaankin, jotta voin kesällä vaikkapa grillijuhlien yhteydessä vielä varmistua asiasta ;)

Kun pikkupurtavat oli nautittu niin kävimme vielä tutustumassa kirkkoon - mulle kerta oli jo toinen viime kevään jälkeen, mutta muille tytöille kerta taisi olla ensimmäinen.  Toki Notre Damekin on kaunis, mutta oma suosikkini on ehdottomasti Sacre Couer.... pelkästään jo näiden maisemien vuoksi - vai mitä?Sacre Courilta lähdimme kävelemään alas kohti lähintä metroa ja matkalla piipahtelimme yhdessä jos toisessakin matkamuistoputiikissa. Ihania juttuja sieltä löytyikin -  sain oman rakkaan aarteen myös samalla sillä ystäväni Cindy näki kun ihastelin eiffelin muotoista saippupulloa, jota  kuitenkaan en raaskinut sitten ostaa,,, hän tämän huomattuaan näki kuinka ihastunut olin ollut ja kipaisi kauppaan ostamaan sen minulle lahjaksi - ihana ystävä mulla! Nyt saan aina kylppärissä hengaillessa muistella ihanaa ystävääni siellä Ranskassa!

Tarkoituksena oli käydä ostamassa hieman viiniä ja muita piknik-eväitä ja mennä sitten katsomaan Eiffelin iltavaloja vielä... huomaamatta aika oli kuitenkin kadonnut jonnekin ja kello oli jo lähes iltakymmenen. Päätimmekin vain kävellä Pigallen metrolle ja suunnata kohti Nationia. Vilaukselta näimme Pigallella tutut punaiset valot ja myllyn siivet pyörimässä -  legendaarinen Moulin Rouge!!!

Nationille päästyämme piipahdimme iltapalalle pieneen herttaisen napolilaispariskunnan pyörittämään italialaisravintolaan, joka oli minulle tuttu jo viime vuodelta. Ja täytyy sanoa, että Le Due Torri ei pettänyt tälläkään kertaa - erinomainen Quatro Formaggio pizza ranskalaisen (Alsacen alueelta sekin) oluen kera kruunasi raskaan päivän ja piti huolta että nukkumatti saapui nopeaan hotellilla taas :)


Lauantai 11.4.2015

Lauantaina aamusta päätimme etsiä perinteisen ranskalaisen kahvilan aamiaispaikaksi ja ihan sattumalta päädyimme kerrassaan loistavaan kahvilaan hotellimme nurkille eli Le Netteriin, Cours de Vincennesin ja Avenue du Dr Arnold Netterin kulmaukseen. Kahvi ja tee maistuivat loistavalle ja söin ehkä elämäni herkullisimman croissantin juuri täällä - lämpimästi suosittelen tätäkin paikkaa! Ruokapaikkojen suhteen meillä oli kyllä kerrassaa loistotuuri emmekä tainneet mitään edes keskinkeraista maistaa jos ei lasketa välipalaksi Montmartrella tyttöjen tilaamia crepesejä, jotka eivät olleet niitä parhaimpia mitä Pariisissa on tarjolla!Tytöt vielä aamupalalla ja minä napsin kuvia ikkunan läpi ulkoa kadulta  - pahoittelut tuosta kännykän linssin halkeamasta... ei tosiaan kovin mielellään tullut kännykkää kaivettua kuvausmielessä esiin kun tuo vika pilasi niin monet kuvat :(

Aamupalalta suuntasimme vielä Cours de Vincennesin varrella oleville markkinoille, jossa oli sitten ruokaa tarjolla ihan kaikille aisteille. Nämä upeat ruokaotokset ovat Minnan napsimia.


Tytöt suuntasivat markkinoilta nopsaan metroille, koska heillä kurssit Version Scrapissa alkoivat vasta iltapäivällä.  Heillä olikin hyvin aikaa ottaa metro Pariisin ulkopuolelle Creteiliin ja siellä piipahtaa ostoskeskuksessa mm. Primarkilla shoppailemassa. 

Koska minun Finnabairin kurssini alkoi useamman tunnin aikaisemmin jäin ajan kanssa fiilistelemään markkinoita ja ostamaan tuliaisia. Mukaan tarttui mm. Pariisissa tehtyä hunajaa ja hunajakarkkeja kotiinviemisiksi - ja kyllä - Pariisissa todellakin kasvatetaan mehiläisiä hunajan vuoksi ihan kaupungin keskustojen kattoterasseilla :) Hunajaa oli tarjolla samalla myyjällä eri alueilta myös ympäri Ranskaa... itse valitsin Vincennesin puistossa tuotettua juoksevaa hunajaa (messupaikka) ja kiinteämpää hotellimme kaupunginosassa tuotettua sitrushunajaa (mehiläisten pääsääntöinen ravinto oli ollut sitruspuiden ja pensaiden tuottamien kukkien mettä).  Lisäaineettomat hunajakarkit olivat myös loistotuliainen lapsille - ja lisäksi samalta myyjältä löytyi ihania Provancen alueen laventelista tehtyjä saippuoita ja hunajasaippuoita, joita myös nappasin mukaan kotiinviemisiksi. Aiemmalla Pariisin reissullanikin olin parillakin markkinoilla pyörähtänyt, mutta koska nämä olivat kauempana turistialueelta oli tunnelma ja tarjonta myöskin jotenkin autenttisempaa.... upea kokemus kertakaikkiaan! 


Markkinoilta nappasin mukaan lounaaksi myös tuoreita vadelmia ja mansikoita ja suuntasin Vincennesin puistoon pienelle piknikille ennen Finnabairin kurssin alkamista! Tämä kiireetön pieni hetki oli ehkä parasta koko reissulla... pienen hetken sain keskittyä seuraamaan vaan puiston elämää ja nauttimaan auringosta samalla! 

Finnabairin kurssista lisää kurssipostauksessa, mutta upea oli kokemus ja järkytyin itsekin kuinka onnistunut työstäni tuli! Mutta kuten Ania itse sen hyvin ilmaisi niin kyseinen Black Beauty -kirjan tekniikka on sellainen, ettei rumaa jälkeä oikein edes onnistu saamaan ja näinhän se kyllä vaikutti olevan! Suosittelen siis ainakin tuota Finnabairin aka Anian kurssia varsinkin niille, jotka ovat epävarmoja taidoistaan! Hienosti saa varmasti tuollaisista onnistumisista kokemattomammatkin uutta itsevarmuutta kun se mullekin oli niin ihana kokemus!

Minun kurssini päättyi hieman aiemmin kuin tytöillä ja ehdin käydä Fiskarsin ständilläkin hieman jututtamassa paremmin Ranskan pään väkeä ja viemässä pienen tuliaisen mukanani. Senkin esittelen jossain vaiheessa myös täällä blogissa kunhan kamerasta kaikki kuvat saan purettua ulos! 

Kurssien jälkeen kello olikin jo iltaseitsemän ja muuta ei enää lauantaina jaksettukaan kuin piipahtaa niille toisille pihveille Les Officiersiin.


Sunnuntai 12.4.2015

Sunnuntai aamuna oli meillä reissun ainoa yhteinen kurssi Team Finlandin tyttöjen kesken ja opettajana toimi puolalainen Ayeeda eli 13Artsin omistaja.  Tykkäsimme ihan hirmuisesti tästä kurssista ja vaikka oli jotain samaa kuin lauantain Finnabairin kurssissakin niin kuitenkin ihan erilaisia tekniikoita ja aineita taas käytimme. Tästäkin kurssista hieman lisää vielä sitten toisessa postauksessa.

Itse kävin hakemassa Ali Edwardsin kurssin ja Michelle Lagrerin kurssien kurssipaketit mukaani, koska olimme tilanneet taksin hotellille valmiiksi lentokentälle menoa varten enkä olisi ehtinyt kursseja käymään ilman pelkoa koneesta myöhästymisestä! Molemmat leidit olivat kuitenkin ihan huippuihania ja sain mukaan sekä runsaat kurssipaketit että ohjeistukset! Kunhan kuntoudun flunssasta niin teen nekin kurssityöt valmiiksi ja esittelen täällä blogissa!

Viimeisen pikaisen ostoskierroksen jälkeen suuntasimmekin hotellille, jonka lähellä pikaiset lounaat naamaria kohti ja sitten taksiin.... tai siis luulimme tilanneemme taksin, mutta kyseessä olikin jonkinsortin kimppakyyti ja taksikuski veti sitten 150 lasissa kenttää kohden, jotta ehdimme sinne ajoissa. Koneeseen kuitenkin kerettiin hyvin ja kotimatkakin oli kovasta tuulesta huolimatta melko tasainen.... Minnan luona taas uni maistui ja maanantai-aamuna lentelinkin jo sitten kotiin.... tosin lentokoneessa alkoi se kamala palelu ja flunssaan sairastuin heti kotiin saavuttuani.... nyt kuitenkin olo taas parempi ja jaksoin viimein tämänkin tarinan kirjoitella! 

Reissusta olisi riittänyt kerrottavaa vaikka kuinka - ennen kaikkea tämä reissu jäi mieleen yhtenä hauskimmista ikinä kokemistani! Sain nauttia sellaisten leidien seurasta useamman päivän, että hymy on herkässä vielä pitkään niitä naururemakoita muistellessa... ja vatsalihaksissa tuntuu vieläkin ne lukuisat hetket kun naurusta ei vaan loppua meinannut tulla millään!  Nämä matkat on aina ihania, mutta unohtumattomia niistä tekee juurikin se seura jossa saa matkustaa  - kiitos siis Minnalle ja Katille että sain taas kokea teidän kanssanne yhtä unohtumattomia hetkiä kuin pari vuotta sittenkin Birmighamissa--- jos nauru pidentää ikää niin tää reissu toi meille ainakin kymmenen vuotta taas lisää :D Ja ens vuonna uusiksi taas jonnekin päin maailmaa - eikös vaan ;)Kimppakuva messarin puistosta lauantailta :) Kassit on tytöillä täynnä ihanuuksia ja hymy herkässä kuten koko reissun ajan ;)


Aida DomisiewiczAida DomisiewiczAida Domisiewicz

1 kommentti:

sähköpää kirjoitti...

Olipa ihanaa lukea teidän reissusta. haaveilen joku päivä pääseväni teidän mukaan...mielettömän hauskaa näyttänyt olevan ja osaan vaan kuvitella sen ostoähkyn :D
Odotan innolla seuraavaa osaa matkakertomuksestasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...