keskiviikko 21. lokakuuta 2009

P*skarteluhaaste #11 Isälle/miehelle 126/2009

Ihana raikas alkutalven aamupäivä meillä täällä pohjoisessa ja taas on aika hauskalle uudelle P*skarteluhaasteelle. Tällä kertaa tehtävänä oli tehdä kortti isälle tai miehelle. Oma DT-korttini onkin tällä kertaa ihan omalle rakkaalle isälleni, joka on kova hirvimies :D

It's a beautiful snowwhite morning here in Lapland and also time for a new P*skarteluhaaste. This time you have to make a card for a father to someother man in your life. I made this one for my own father who's a passionate hunter:
Kortti on sinällään hyvin yksinkertainen enkä voisi kovin koristeellista korttia omalle isälleni kuvitellakaan - sen verran "äijämäinen" oma isukkini on :D Kortiin piileytyy kuitenkin uusi mielenkiintoinen tekniikka/idea, jonka tahdon teidänkin kanssa jakaa. Kyseessä on shadowstamping-tekniikka eli varjoleimaus, jota voidaan tehdä leimasimilla joiden peilikuva on symmetrinen leimakuvan kanssa. Hirven taustaosa on tehty siis käyttämällä akryylileimasimen molempia puolia hyödyksi. Ensin leimasin on kiinnitetty akryylipalikkaan nurinpäin ja leimattu vaaleammalla vihreällä "varjo" jonka jälkeen leimasin on käännetty ja teksti leimattu suoraan "varjon" päälle tummemmalla vihreällä. Saman leimasinsetin toisella leimasimella leimasin sitten tuon hirven vielä päälle ja myös taustapaperi on "tuunattu" paremmin kuvan erähenkisyyteen sopivaksi leimaamalla siihen noita tassuja, jotka myös peräisin samasta ihanasta setistä. Huomioitavaa on että tekniikka soveltuu myös useampien värien käytölle, jota itse parhaillaan kokeilen. Koetan tehdä vaikka kuvalliset ohjeetkin samalla sitten tänne vielä jos tästä sepustuksesta oli vaikea saada kunnollista kuvaa tekniikasta. Huikatkaa siis jos toivotte kuvallisia ohjeita niin koetan nyt lomaviikollani ehtiä ne tekemään :)


Card itself is quite simple as I couldn't see myself giving too embellished card for my father. However there's an interesting technique used in the background of the moose called shadow stamping. It's a technique suitable for clear stamps that are symmetrical. First I have placed the stamp on the acrylic block upside down and stamped with lighter shade of green. Then I have turned the right side up and stamped the text with darker shade of green. I'm currently testing with multible colors and I can make a pictured instructions if it was too hard to understand. However I'm pretty sure you can find english instructions from somewhere allready.

20 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Aivan hirmu mahtava kortti, ei mitään liikaa, vaan kaikki sopii hyvin yhteen. Sopisi meidänkin pereheen isälle ja vaarille (hirvimiehiä ja hirvikoiran omistajia).

Ansku aarremaasta kirjoitti...

Upea "äijäkortti",juuri niin miehekäs!Hieno leimakuva ja tassunjäljet taustalla sopii aiheeseen hyvin.Ei kaipaa muita koristuksia,oikein hyvä juuri näin.

Maaret kirjoitti...

Joo, kuvalliset ohjeet olis kyllä paikallaan, että meikäläinen toopekin tajuas jutun kunnolla :)Tota systeemiä olis tosi kiva kokeilla itsekin. Kiitos etukäteen!
Korttisi ihan super, TYKKÄÄN!

Taina kirjoitti...

Kyselit halaus-leimasta. Olen tilannut joskus keväällä Paperinauhasta circle it-leimaseti jossa tämäkin leima oli. Nyt kävin kurkkaamassa, ja juuri tätä settiä ei Paperinauhan sivuilla ollut. Se kiekura leiman alla on Stempelgleden setistä.

Kirsi kirjoitti...

Todella tyylikäs ja miehekäs kortti. Ihana! =) Joo ja mä kanssa kyllä olisin erittäin onnellinen jos joskus vain jaksaisit tehdä kuvallisen ohjeen, ihan en tainnut tajuta pelkästä tekstistä =/ Tuo tekniikka kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja näyttää todella hyvältä, joten kiva olisi päästä itsekin kokeilemaan =D

Kiti kirjoitti...

Moikka. Tämä on aivan upea, suomalainen kortti. Miehelle sopiva tosi nappiin, mutta naisellekin varmasti, kun on oikea henkilö vastaanottamassa. PS. Tosi ihana on muuten tuo edellinen Sarahin korttisikin. Iloista viikon jatkoa.

Armiida kirjoitti...

Upeaa "äijämäistä" tyyliä!

Mervi kirjoitti...

Upea on korttisi ja aika lailla tavasin ohjetta, pitää kokeilla, mutta kuvalliset ohjeet on kivat, jos vaan jaksat tehdä;-))m

Pitsihame kirjoitti...

On Mahtavan hieno kortti! "Varjosysteemi" on kokeilemisen arvoinen -hyvä idea, joka toimii kortissasi erinomaisen hyvin!

onnekas kirjoitti...

Täytyy myöntää että täälläkin kuvalliset ohjeet olisivat ihan hyödyksi tällaiselle joka ei lukemalla opi yhtään mitään, mutta itse tekemällä (=näkemällä toisen tekevän) homma kolahtaa justiinsa ja palaset löytävät paikkansa..

Pia kirjoitti...

Ihana kortti ja todella sopiva miehelle! Ei kaipaa mitään lisää eikä mitään vähemmän :D. Mikähän leimasetti tässä on kyseessä...? Lähipiirissä kun on useampiakin metsästäjiä niin saattaisi olla kovastikin käyttöä myös täällä...

SannaS kirjoitti...

Tosi upea kortti! Tekniikka kuulostaa kivalle ja näyttää hienolta. Kuvalliset ohjeet kelpaisi tännekin, rautalankaa on väännettävä meikäläiselle ;)

Lumituulia kirjoitti...

Hieno "massiivinen" kortti, joka varmaan sopii miehelle. Mielenkiintoinen tekniikka, mutta ei ihan kokonaan avautunut minulle vielä, joten ne kuvat varmaan avartavat asiaa enemmän...

Hanna korttitaivaasta kirjoitti...

Tosi hyvännäkoinen kortti!Saisinko udella, mistä setistä leimat ovat, kun mies oli tänään viidettä päivää putkeen hirvimetsällä ja itse olen metsälle lähdössä perjantaian, joten olisi aika osuva meidän perheelle.

Kiva, kun jaoit kanssamme tuon uuden tekniikan, joka kuulostaa mielenkiintoiselta.=)

Anna kirjoitti...

Upean kortin olet tehnyt!

Kuvallinen ohje voisi selkeyttää tuota tekniikkaa, itse tipuin kärryiltä nimittäin jo heti noissa ohjeissa :) Terveisin tyyppi joka ei opi mitään lukemalla.

Utelisin vielä minäkin, että mistäs setistä nuo leimasimet ovat?

Karjalan Kurtturuusu kirjoitti...

Upea kortti, joka on hienosti toteutettu. Minäkin olen täynnä uteliaisuutta tätä uutta tekniikkaa kohtaan.

myy ja vilijonkka kirjoitti...

kuulosti kivalta teknikalta! kyl kuvalliset ohjeet olis kivat;)
mut tosi mahtava kortti isälle!

Piitu kirjoitti...

Mielettömän upee kortti! Niin miehekäs =)!

pipertäjä kirjoitti...

Tää on niiiiiiiin "äijä"-kortti, että! :) Sopisi omallekin isukille, joka myös on hirvimies) Jännä tekniikka!Kuvat tietysti aukaisisi paremmin!

Hilkka kirjoitti...

Aivan upea kortti ja IHANA hirvikuva:)))Minäkin kun kerään noita hirvijuttuja....vähän nyt tein toisenlaisen hirvikortin...onneksi eikä mulla tuota olekaan.Kaikki meidän suvun miehet käy metsällä.
Kiitos tee vaan hyvät kuvat ja selitykset tuosta varjosysteemistä...mulle kun kaikki tarttee vääntää rautalangasta....hih:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...