perjantai 23. lokakuuta 2009

Varjoleimaus ohje - Shadow stamping

Tässäpä nyt koetan sitten kuvien kera neuvoa tuohon varjoleimaukseen, josko se kertoisi enemmän kuin sekava selitykseni :D Ja kuvien pitäisi klikkaamalla avautua suuremmiksi, jotta saatte paremmin selvää. Kommentoikaa pliis jos jokin ihmetyttää! :)

Sorry - in Finnish only - to find out english instructions google for "shadow stamping" or "flip shadow stamping"

Ensiksi pari sanaa musteista. Itse käytän akryylileimasimilla lähinnä noita Memento ja Distress musteita mutta myös Versafinea. Erityisesti Versafine täytyy kuitenkin puhdistaa välittömästi leimasimista käytön jälkeen, mutta myös akryylileimasinten käyttöiän pidentämiseksi kannattaa puhdistus tehdä mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen. Varmaan monia muitakin musteita voi soveltaa seuraavassa opastamaani tekniikkaan turvallisesti, mutta haluan nyt heti alkuun varoittaa että älkää käyttäkö Stazon musteita akryylileimasintenne kanssa jos haluatte ne pitää hyvinä ja siisteinä - kokemukseni mukaan Stazon musteissa oleva voimakas pigmentti imeytyy akryylileimasimiin hetkessä vaikka puhdistaisitkin leimasimen välittömästi käytön jälkeen. En siis suosittele näitä tai muita koostumukseltaan vastaavia musteita ikinä käytettäväksi akryylileimasinten kanssa!!!!

Mutta nyt sitten itse asiaan eli varjoleimauksen helppoon mutta erittäin mielenkiintoiseen tekniikkaan:


1. Tässäpä ekaksi kuva tarvittavista matskuista (käytin lähestulkoon samoja kuin tuossa edellisen postauksen kortissakin ihan selkeyden vuoksi) ja kuvassa siis näkyy tuo Clearly Inspired -leimasinsettikin josta kyselitte :) Musteita olen tähän mallikuvaan nyt ottanut 3 eriä, mutta kaksikin riittää ja harjoittelun myötä voi kokeilla useammallakin eri värillä. Paperina käytin hieman kiiltävämpää, paksua laserpaperia - akvarellipaperikin toimii joskin "varjo" leimautuu siihen epätasaisemmin.2. Tarkista ensiksi että sekä leimasin että akryylipalikka/ cd-kotelo ovat puhtaita ja kuivia. Tämä on tärkeää jotta leimasin kiinnittyy kunnolla. Seuraavaksi ota leimasin levystä ja kiinnitä leimasin kuviopinnasta akryylipalikkaan kuviopinnasta seuraavan kuvan osoittamalla tavalla:3. Ota vaalein mustesävy (Memento New Sprout) ja taputtele koko pinta tasaisesti sillä ja paina paperiin. Tuloksena pitäisi olla kutakuinkin jotain tällaista:4. Ota keskimmäinen värisävy (Bamboo Leaves), mutta tällä kertaa taputtele vain leimasimen reunoihin. Ole huolellinen tässä vaiheessa jos haluat viimeistellyn lopputuloksen - itse vähän hutiloin tässä mallikappaleessa ja yläreunan raja ei ole kovin nätisti onnistunut :( Kohdista leimasin suoraan aiemman leimajäljen päälle ja tuloksena pitäisi tulla jotain tämän tyylistä:5. Puhdista leimasin huolellisesti ja käännä se "oikein päin". Eli toisin sanoen tässä vaiheessa leimasinta käytetään ihan perinteisellä tavalla palikkaan kiinnitettynä. Ota tummin sävy (Cottage Ivy) ja levitä muste taas tasaisesti leimasimeen. Kohdista huolellisesti "varjojen" päälle ja kuvan pitäisi näyttää suunnilleen tältä:6. Lopuksi leimasin tekemäni taustan päälle vielä tuosta samasta leimasinsetistä suden mustalla Mementon musteella (... tosin vain huomatakseni että sini-violettisävyinen tausta olisi toiminut ehkä suden kanssa paremmin - mutta se on sitten hyvä taas jälkiviisaana todeta :D)Toivottavasti tämä sepustus nyt hieman hahmotti paremmin tekniikan jota yritin kovasti jo aiemmin selittää - vaikeasta asiastahan ei todellakaan ole kyse mutta taidan olla aika huono selkeästi selittämään :D Täytynee tulevaisuudessa videokamera hommata josko saisin videossa selkeämmin asian esiin sitten jatkossa ;)

Vaikka tekniikka soveltuu erityisen hyvin taustaleimasimille niin toki voidaan soveltaa muutenkin. Tässäpä muutama kuva inspiraatioksi muista "varjoleimaus" -kokeiluistani:

18 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Suuren suuret kiitokset tästä loistavasta, selventävästä postauksestasi:)
Nyt kyllä meikäläinenkin tajus tekniikan, jota pikimmiten kokeiltava:)

tiina38 kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla! Kiitos hyvästä ohjeesta!

vikke* kirjoitti...

Wau!! Hienoa jälkeä ja hyvä ohjeistus. Pakko se on kokeilla joku päivä :)

Anne-Marie kirjoitti...

Hyvät on ohjeet ja hienoa jälkeä, täytyykin testata.t.ansku

Susanne kirjoitti...

Wau, kiitokset hyvistä ohjeista =) Vaikuttaa tosi kivalta, että pakko se on kokeilla joku päivä kun kerkiää =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta - on hyvä, koska minäkin ymmärsin miten tehdään=)))

Arja L kirjoitti...

Kiitos hyvistä ohjeista! Kokeiltava on ehdottomasti;)

Pirkkis kirjoitti...

WAU!!! Tätä on pakko testata.

Arja kirjoitti...

Täähän vaikuttaa jopa niin simppeliltä et mahtuu minunkin blondin järjenjuoksuun. Täytynee kokeilla. Kiitos ohjeesta ystäväiseni. :)

Paulette kirjoitti...

Kiitos, että jaksoit laittaa vinkkiä blogiisi! Täytyy kokeilla joku päivä...

SannaS kirjoitti...

Kiitokset! Näyttää tosi kivalta! Tätä pitää päästä testaamaan! =)

Kirsi kirjoitti...

Todella selkeät ja hyvät ohjeet olet jaksanut tehdä. Suuren suuri kiitos siitä =) Ja ehdottomasti täytyy kokeilla tuota tekniikka. Saa kivaa jälkeä aikaiseksi ja kun muutenkin tykkään noita taustoja aina sillon tällön väkerrellä =)

Apris kirjoitti...

Kiitokset kivasta vinkistä ja selkeistä ohjeista. Pitää kokeilla piakkoin ettei pääse unohtumaan.

Tikuvee kirjoitti...

Tosi ihania. Ja kiitos paljon ohjeista.

Hanna korttitaivaasta kirjoitti...

No nyt minäkin ymmärsin!Kiitos ohjeista!
Muistatko, mistä nettikaupasta tilasit tuon leimasetin, kun mä en törmännyt kun kauppaa, joka toimittaa Australiaan.

Hanna korttitaivaasta kirjoitti...

Tarkoitan siis sitä Clearly Inspiredin settiä, unohtu edellisestä viestistä!=)

Satu K kirjoitti...

Mielettömän upea ja mielenkiintoinen postaus! Täytyy perehtyä oikein kunnolla: josko innostuisi kokeilemaan :o)

TW kirjoitti...

Kappas, en ole tullut ajatelleeksi tuota tekniikkaa. Täytyypä kokeilla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...