torstai 17. joulukuuta 2009

Luukku 17: Vintage-enkeli yllärillä / Vintage Angel Ornament with surprise

Tämän päivän projekti on todella simppeli ja varmasti kaikkien herkkusuiden mieleen, sillä tämän ihanaisen enkelin kreppipaperiseen hamoseen kätkeytyy ihana suklaayllätys :)

For today's project I've made a vintage angel ornament with a chocolate surprise hidden in her crepe paper dress:Tämä projekti on myös äärimmäisen helppo toteuttaa. Ensiksi olen liimannut tietokoneella suurennetun vintage-kuvan kartongille (voit käyttää myös esim. isompikokoista kiiltokuvaa) ja leikannut ääriviivoja myöten. Leikkasin myös enkelin takin helman alittavan osan pois, jotta kreppipaperista tehtävä "pussukka" näyttäisi siten enemmän hameelta - huomioi tämä jo kuvaa valitessa mikäli haluat muodostaa hameen pussiosasta - vaihtoehtoisesti voit tehdä myös lyhyemmän ja pulleamman pussin joka näyttää siten pilveltä ja etsiä sopivan enkelikuvan pilvelle lepäilemään.

Seuraavaksi leikkasin kreppipaperista hameeksi soveltuvan palan. Palaa en tehdessä sen kummemmin mitannut ja sen koko riippuukin valitun koristekuvan suuruudesta. Ohjeina sanottakoon että kannattaa mitata kuvan korkeus ja lisätä se haluttuun hameen pituuteen, koska kuva liimataan pussin yläosan päälle. Leveydeksi kannattaa valita n. 2 kertaa haluttu hameen leveys tai vastaavasti jos haluat pussista läpikuultavan edestä kuten minä niin n. 1,5 kertaa haluttu hameen leveys. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa joudut tosin teippaamaan kaksipuoleisella teipillä sitten hameen takasauman jotta namuset eivät tipahda itsekseen ulos ;D

Muodosta seuraavaksi kreppipaperista putkilo jonka yläosan väliin laitat ripustusnarun. Purista putkilo yläosasta kiinni ja niittaa yhteen niin että nauha jää niitin väliin ja yläosa rypistyy tasaisesti vekeille. Seuraavaksi täytä putki namusilla ja sulje narulla alaosasta kiinni. HUOM! Älä täytä liikaa jotta pussi varmasti kestää karkkien painon - omassani käytin 5 geisha konvehtia täytteenä. Lopuksi liimaa koriste kuva pussin yläosan päälle :

And sorry, only short version in english:

I've made the dress from crepe paper by first forming a long tube. On the top of the tube I placed a string inside and then attached it together with a stapler. Then I added some paper covered chocolate sweets inside and closed the bottom of the tube with another string. Finally I have attached the vintage angel pic (glued earlier to a cardstock to make it sturdy and then cut out) on top of the upper tube :)

3 kommenttia:

Maissi kirjoitti...

Kaunis ja niin ihanan tunnelmallinen pussukka :)

Ritva kirjoitti...

Nämä kaikki on aivan ihania olleet - ja varmasti toteutuskelpoisia meille vähän ei-niin-kädentaitoisille :)

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Hieno idea ja kaunis toteutus! Nämä olisi hauskoja vaikka kuusen oksilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...