keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 2010 - 15. luukku - Säilykepurkkikynttilöitä :)

Näitä kynttilöitä valoin jo viime jouluna tyhjiin säilykepurkkeihin ja koristelin sitten reunat:

Today I will show you tin can candles decorated with craft suplies:Tämänvuotiset kynttilätkin on jo valettu mutta niitä ei vielä ole koristeltu joten esittelen nyt viime vuonna tekemäni :) Tarvitset tietysti tyhjiä ja puhtaita säilykepurkkeja, kynttilän valumassarakeita, sulatusastian, sydänlankaa ja mahdollisesti lämpömittarin. Ohjeet kynttilänvaluun löytyvät valumassapakkauksesta (ainakin minulla!) joten sen kummemmin en ala prosessia tässä selostamaan. Kynttilöiden jähdyttyä voit koristella purkit oman makusi mukaan. Yläreunaan kannattaa kuitenkin jättää pieni väli hyödyntämällä purkin reunaosaa - näin kynttilästä tulee paloturvallisempi! Muistathan ettei kynttilää saa ikinä jättää yksin palamaan!!!

Vastaan tässä samalla kysymykseen noista silkkipapereilla koristelluista kynttilöistä - eli kyllä kynttilää on turvallista polttaa jos todellakin käyttää silkkipaperia. Ainakin minulla tähän asti on hyvin palaneet ja jo kolmantena vuonna perättäin olen niitä tehnyt! Silkkipaperi syttyessäänkin palaa hetkessä joten liekki ei ole pitkäikäinen! Mutta missään nimessä en suosittele käyttämään mitään silkkipaperia paksumpaa materiaalia - silloin seuraukset voivat olla vaarallisia!!! Serveteistä voi myös laittaa kuvia kynttilöihin decoupage-tekniikalla, mutta tällöin täytyy muistaa käyttää erityistä kynttilöille tarkoitettua decoupage - ainetta!

Aina kannattaa kuitenkin kynttilän alla pitää riittävä suoja sekä varata kynttilän ympärille tilaa - kynttilöissä voi itsessään olla joskus valmistusvikoja ja ne voivat aiheuttaa roihahtamisen ilman silkkipaperikuvaakin!

6 kommenttia:

SannaS kirjoitti...

tosi kiva idea!! =)

maiju kirjoitti...

Ihana idea ja kauniit koristeet. Kivoja ideoita olet taas kaivellut esiin ja toteuttanut ;)

Maaret kirjoitti...

Mistä sulla näitä ideoita oikein riittää....tämäkin tosi kiva :)

Katukettu kirjoitti...

Tätä ideaa tulee varmasti itsekin kokeiltua! Tosi kiva kierrätysidea säilykepurkeille!

Katjuska kirjoitti...

Aivan mahtavat! Ihanat koristukset :)

Minni kirjoitti...

Loistava idea! Nyt pitää laittaa talteen kaikki säilykepurkit.... Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitokset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...