maanantai 13. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 2010 - luukku 13 - Kirjasta kuuseksi :)

Täällä on ollut taas kaikkea muuta kuin täydellinen päivä ja työasiat ovat varsinkin pahasti vaivanneet nyt tätä jouluunvalmistautumista - nyt onneksi pari päivää on hieman löysempää aikataulua joten toivon mukaan tämä on toinen ja viimeinen kalenteriluukku joka myöhästyy :(

Mutta nyt tosiaan luukusta paljastuu kirjasta kierrätetty pöytäkoriste:

Today I will show you a table decor made from an old book:Ohjeet löytyvät englanniksi TÄÄLTÄ toteutettuna Valittujen palojen lehdestä! Elegantimman kuusen kuitenkin saa kirjasta taiteltua ja seuraavaksi siis vielä lyhyt selostus suomeksiki miten kuusi tehdään. Eli valitse kirja jossa on vahva sidos ja poista siitä kannet. Itsehän en raaski kirjoja yleensä tuhota tällä tavalla mutta käyttämäni valittujen palojen lyhennelmäkirjasarjan kirja jousi tähän tarkoitukseen hyvin (minusta nämä lyhennelmät kirjoista ovat ihan tyhmiä - miksi lukea lyhennelmä jos voi nauttia koko kirjan verran!!!) Jos ei omista kaapeista löydy kirjaa niin kannattaa suunnata siis kirpputorille katsomaan näitä valittujen palojen lyhennelmiä - näitä saa yleensä parilla eurolla sieltä kasan ja joskus ilmaiskoreistakin näitä olen napannut askartelukäyttöön! Pokkareitakin voi tähän kokeilla, mutta oikeissa kirjoissa side ainakin on kestävä ja löytyy kivasti kellastuneitakin kirjoja helposti :)

Mutta takaisin asiaan eli irrotettuasi kannet ota 30 sivun pätkä kirjaa ja leikkaa askarteluveitsellä se varovasti irti loppukirjasta. Varo kuitenkin etten riko sivuja yhdessä pitävää sideosaa tältä matkalta. Toista sitten sama ja ota toinen 30 sivun satsi - tästä tulee toinen kuusen puolikas.

Tämän jälkeen ota sivu kerrallaan ja taita sivun yläreuna 90 asteen kulmassa kohti kirjan sidosreunaa. Tämän jälkeen taita vielä kerran vino reuna sidereunaa kohden samassa suunnassa kuin ensimmäinen taitos. Lopuksi taita sivun alaosa tasaiseksi muita sivunreunoja mukaillen. Toista vielä sama 29 muulle sivulle. Tämän jälkeen ota toinen 30 sivun satsi ja toista mitä teit edelliselle nipulle, mutta tällä kertaa peilikuvana. Lopuksi liimaa syntyneet "viuhkat" toisiinsa ja kuusen muotoon - spreijaa halutessasi kulta- tai hopeamaalilla ja lisää tähti :) Yhdestä parisataa sivuisesta kirjasta tulee näin n. 3 kuusta eli helposti ja halvalla syntyy näyttävät pöytäkoristeet isompiinkin juhliin :)

Jos hurahdit taitteluun niin täältä löytyy lisää ohjeita jouluisiin kirjakoristeisiin:

Lumiukko

Joulupukki

Sorry directions only in Finnish here - English directions can be found HERE! I have used a piece of book instead of the magazine.

4 kommenttia:

Katukettu kirjoitti...

Vautsi! Ihana!

Riina kirjoitti...

Tämä on hieno! Myöskään minä en malta kirjoja tuhota, mutta perustelusi miksi nuo lyhennelmäkirjat toimivat olivat hyvät. Ehkä minäkin maltan jonain päivänä sellaisen silputa ;)

Marjorie kirjoitti...

Kaunis kuusi! Näin saman ohjeen Marthan kotisivuilla, ja kokeilin taitella aikakauslehdestä puun. Tuli ihan hyvä, mutta melko kirjava ja ajattelin kokeilla maalata sen valkoisella ja sitten kullanvärisellä spraylla, mutta vielä se tuolla odottelee toteutusta. Vanhat kirjat olisi kyllä hyvä idea.

Pia K kirjoitti...

Upea idea - ja kuusesta tulee niin kauniskin! Hyvää käyttöä kirjavalioille, kun ei niitä divaritkaan kelpuuta :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...