tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 2010 - luukku #7 - Joululahja-idea ompelijalle :)

Tänään esittelyssä on hieno kierrätyslahjaidea ompelijalle tai mikseipä vaikka askartelijallekin joka paljon käyttää koristeneuloja kortteiluissaan. Elikäs kiva ja tukeva neulatyyny joka onnistuu tehdä täysin ilman ompelukonetta eikä neulaakaan paljon käytetä:

Today's project is a gift idea to a sewing friend - a tuna can pin cunsion:
Ensiksi tarvitaan tietysti tyhjä ja puhdas tonnikalapurkki. Sen pohjalle laitetaan muovipussin sisälle riisiä painoksi. Riisipussi saa täyttää korkeintaan 2/3 purkista, jotta tyynyosa istuu vielä hyvin. Seuraavaksi leikkaa kankaasta pyöreä kappale käyttämällä kaavana vaikkapa jälkiruokalautasta. Kangas harsitaan seuraavaksi n. 1 cm päästä reunoista ympäri ja kiristetään "nyytiksi". Tämän jälkeen vanua sisään nyytin sisään niin että siitä tulee sopivan pullea. Levitä liimaa tonnikalapurkin yläosassa olevaan uraan ja paina nyytti siihen suuaukko alaskäsin. Tässä vaiheessa on hyvä lisätä päälle jotain painoksi kunnes kangas liimautuu uraan kunnolla. Tyynyosan kuivattua koristele reunat joko nauhoilla kuten minä tein tai vaikkapa paperisuikaleilla tai kankaalla. Helppoa ja nopeaa, eikös?

First I added some rice inside the can in a plastic bag to make the base more heavier. Then I cut a circle piece of fabric using a cake plate as a template. Then I sewed the edges of the fabric piece with long stiches and filled the "ball" with some stuffing. I aplied glue on the top of the can and placed the fabric ball on top of the can. When the glue had dried I added some trims on the edges to cover the tin. Simple and easy, isn't it?

6 kommenttia:

Maaret kirjoitti...

Kiitos vinkistä:) Todella kätevän oloinen neulatyyny:)

Pitsihame kirjoitti...

Kiva vinkki, toteutan jossakin vaiheessa :)

Katukettu kirjoitti...

Kiva idea! Ja pysyy varmasti pystyssä!

Katjuska kirjoitti...

tosi hauska :)

Pirkkis kirjoitti...

Hieno! Pitää tähän laittaa yksi vinkki, jonka sain ompelijalta. Parasta täytettä neulatyynyihin ovat ihmisen hiukset. Oli aika pahalla päällä, kun kerroin, että Fannin tosi pitkät hiukset oli laitettu roskiin lekkuun jälkeen ;o)

Heli R kirjoitti...

Tämmönen neulatyyny varmaan innostas ompelemaankin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...