perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hobbycraft-messut Birminghamissa osa 1

Mulla vastoinkäymiset alkoi heti kotiin tullessa - reissussa olin jo rakot saanut jalkoihini ja turvotusta oli kiitettävästi kropassa kaikesta lentämisestä ja kävelemisestä.  Kotiin tullessa kuitenkin ääni tuntui jääneen reissuun, kurkku oli kipeä ja nenä vuosi. Pelkäsin jo saaneeni oikein kunnon flunssan taas vaihteeksi, mutta onneksi tuntui johtuvan vain ilmastointilaitteiden ja kostean ilmaston yhteisvaikutuksesta ja muutamassa päivässä helpotti - nyt on päässyt sitten jo askartelukamatkin viimein purkamaan kaappeihin ja kirjoittelemaan teillekin hieman matkakertomusta.

Minun matkani alkoi jo keskiviiikkona kun lensin Helsinkiin odottelemaan aikaista lentoa aamulla. Lensimme tosiaan Taavan ja hänen tyttönsä kanssa Birminghamiin Amsterdamin kautta jo torstaiaamuna ja olimmekin jo ennen puoltapäivää paikallista aikaa perillä. Hotelliksi olimme valinneet Novotelin, joka oli ihan lentokentän kyljessä - ovista ulos ja katu yli ja olimme jo hotellilla:


Ja tässä hotellin ulko-ovelta heti kuvattuna lentoasema, jotta näette kuinka lähellä hotelli olikaan:

 (tämä kuva on perjantailta jolloin lunta oli jo hieman tullut - torstaina ilma oli vielä erittäin keväinen saapuessamme)

Koska olimme perillä jo ennen puolta päivää paikallista aikaa ja hotellihuoneiden luovutus on vasta klo 14 aikaan niin päätimme lähteä kaupungille kun olimme saaneet matkatavarat hotellin Luggage roomiin säilöön.

Matka keskustaan oli helppo tehdä.  Ensin palasimme lentokentän 2-kerrokseen, josta hyppäsimme Airrail- vaunun kyytiin, jolla pääsi Birmingham International - juna-asemalle suoraan.  Sieltä ostimme Daytripper -liput, joilla sai päivän ajan matkustaa kaikkialle West Midlandsin alueella sekä junilla että busseilla.  Lippu maksoi noin 6 puntaa ja oli voimassa aina aamuyhdeksästä puoleenyöhön. Junia kulki tiheästi joten pisimmillään taisimme matkan aikana junaa odotella vajaan 10 minsaa - istumapaikkoja tosin oli niukasti erityisesti arkipäivinä ja ruuhkaisimpina aikoina päivästä.

(Birmingham International asemalta)

Kun saavuimme keskustaan New Streetin asemalle suuntasimme heti Bullring -ostoskeskukseen. Ostoskeskus oli valtava ja ehdimmekin piipahtaa vain murto-osassa kauppoja - askartelukauppoja siellä ei ollut, mutta jonkin verran löysimme leimasimia ja paperitavaraa yhdestä lahjatavarakaupasta. Sieltä sitten mukaan tarttuikin brittiaiheinen puinen leimasinsetti metallikotelossa ihan vaan siksi, että setissä oli "Keep Calm and Carry on" - leimasin myös ;)Bullring -ostoskeskuksen aukiolta kuvattu St Martinin kirkolle.


Keskusta oli täynnä toinen toistaan kauniimpia vanhoja rakennuksia.


Keskustan kaupoissa piipahdettuamme hyppäsimme junaan ja vietyämme kauppakassit hotellille suuntasimme naapurikaupunkiiin Coventryyn junalla. Birminghamin lähellä näitä pienempiä kaupunkeja (Coventry, Wolverhampton, Stratford-upon-avon jne) oli useampia ja junalla pääsi useimpiin alle puolessa tunnissa. Coventry oli ehkä lähin näistä ja junamatka kesti alle vartin. Jo junan jarrutellessa asemalla näki junan oikeanpuolen ikkunoista Hobbycraft-kaupan, jonne olimme matkalla joten ei ollut pitkästi enää asemalta kävellä.


Meidän epäonneksemme kaupassa oli pari päivää aiemmin sattunut vesivahinko, joka ilmeisesti johtui aluetta vaivanneista tulvista ja rankkasateista. Kuten kaupan lattiastakin näkee niin vettä oli varmaankin ollut melkoisesti. Valitettavasti alakerrassa olivat olleet juurikin paperiaskartelutavarat ja liikkeen takaosassa vahinko oli ilmeisesti suurin, koska sieltä oli leimasimet, paperit ja muut jutskat kerätty pois. Yläkerrasta tarttui sentään muutama säilytysjuttu mukaan ja samoin hieman lehtiä tuli osteltua jo täältä.


Coventrystä tullessa söimme vielä lentokentällä italialaisravintolassa, mutta emme enää jaksaneet täysillä vatsoilla odotella Minnan ja Katin saapumista Lontoosta Birminghamiin vaan lömpsimme hotellille nukkumaan aikaisin ja valmistautumaan ensimmäiseen messupäivään.

Messukertomukselle seuraa jatkoa myöhemmin tänään tai huomenna messupäivien merkeissä :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...