torstai 3. joulukuuta 2009

Luukku 3: Joulutähti - Poinsettia

Joulukuun kolmannesta luukusta paljastuu paperinen joulutähti, joka on kyllä ehdottomasti yksi kauneimmista joulunajan kukkasista :) Lapsi- ja koiraperheessä se vaan on aika vaikea kasvi myrkyllisyydessään mutta onneksi voi tehdä tällaisia paperisia sitten ainakin:

It's time for the 3rd day of Christmas Countdown and this time I made a paper poinsettia:Tässä lyhyet ohjeistukset tähän omasta päästä kehittelemääni malliin:

1. Leikkaa 2-puoleisesta kuviopaperista 5 kappaletta 1 x 4 tuuman ja 5 kappaletta 1 x 2 tuuman suikaleita.

2. Taita suikaleet kaksikerroin ja teippaa avoimesta päästä yhteen. Tee näin kaikille suikaleille.

3. Ota yhteenliimattu suikale ja tee nuuttaus teipattuun päähän n. 6/8 tuumaa reunasta ja tee taitos. Toista tämä kaikille suikaleille.

4. Ota yksi isommista paloista ja kiinnitä pala kaksipuoleista teippiä nuutatun osan päälle. Irrota suojakalvo ja kiinnitä suoraan päälle seuraavaksi pienempi pala. Lisää taas isompi pala jne. kunnes kaikki palat on kiinnitetty toisiinsa nuutatusta taitteesti "torniksi". Lopuksi kiinnitä päällimmäinen ja alimmainen pala toisiinsa taas nuuttauskohdasta teippaamalla ja paloista muodostuu näin sakaramainen tähti.

5. Avaa "sakarat" sormella ja lisää tarvittaessa teippiä sakaroiden tyvelle mikäli käyttämäsi paperi on ollut paksua ja nuuttaukset ovat jääneet vähän löysiksi.

6. Lopuksi koristele vielä haluamasi tavalla - itse käytin tällä kertaa valmista pientä joulutähtikukkaa keskustana :)

7. Lisää halutessasi ripustusnauha


Sorry. No english instructions available yet. I will add them later on if needed.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...