keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 2010 - 1. luukku... Montako yötä jouluun???

Ihanaa joulukuun ensimmäistä teille kaikille! Moni aukaisee tänään ensimmäisiä joulukalenterin luukkuja ja niin myös täällä :) Lupailin että tänä vuonna teema poikkeaa hieman viimevuotisesta ja nyt onkin aika hieman paljastella mitä on luvassa tänä vuonna :) Viime vuonna tosiaan tein sarjan paperisia kuusenkoristeita mutta tänä vuonna kalenterinluukut tulevat olemaan hieman laaja-alaisemmin eri askartelujen saroilta. Mukana onkin sekä koristeiden askarteluvinkkejä että ihan ideoita itsetehtyihin lahjoihin. Se mikä kaikkia projekteja yhdistää niin on kierrätys ja uusien käyttötarkoitusten löytäminen tavaroille :D Luvassa siis 24 enemmän tai vähemmän kierrätysaiheista askartelua :)

Mutta mennäänpä jo asiaan eli ensimmäiseen luukkuun - koska öitä jouluun on kiva alkaa laskeskelemaan jo heti näin kuukauden alusta niin tein seinäkoristeeksi tällaisen "laskurin" metallisesta tarjottimesta:

December is finally here and it's time to start my countdown calendar 2010!! This year I will bring you 24 recycling and/or "upcycling" ideas. Let's start with a countdown wall decor made from metal tray:


Materiaalit/Materials:

1 metallitarjotin
spray-maalia (jos tarjotin ei ole sopivan värinen)
Taika Design papereita
magneettilevyä (mm. Inkclub)
valkoista pompom -nauhaa (tämä purettu vanhasta verhosta)
punaista ricrac-nauhaa
The Paper Studio iso numeroleimasinsetti
Fiskars High Density pigment ink - red
liimaa
kaksipuolista teippiä

Ensiksi maalaa tarjotin sopivalla spray-maalilla jos ei se käy sellaisenaan. Omani oli valmiiksi kivasti maalattu joten vaikka pari pientä naarmua siellä oli niin ei se suuremmin kaivannut ehostusta. Seuraavaksi leikkasin magneettipaperista sopivan kokoisia (suhteutettuna tarjottimen ja käytettävien numeroleimasinten kokoon) neliöitä tai suorakaiteita 12 kappaletta numerojen pohjaksi. Seuraavaksi päällystin ne taikapapereilla ja sitten leimasin pohjiin numerot 0-9 sekä tuplakappaleet numeroista 1 ja 2. Tarjottimen reunat koristelin ensiksi kiertämällä pompom-nauhaa reunuksen ympäri ja sen päälle vielä tehosteeksi kiinnitin punaista ricrac-nauhaa. Ricrac-nauhasta tein myös ripustuslenkin taakse.

Lopuksi vaan kiinnitin oikeat numerot tauluun osoittamaan montako yötä sinne jouluun oikein on :D Ylimääräiset numerot ovat kätevästi tallessa koristeen takana ja sieltä ne on helppo joka aamu vaihtaa. Ajattelin jossain vaiheessa lisätä koristeeseen vielä tekstin " yötä jouluun", mutta sen täytyy odotella kunnes saan valkoista vinyylitarraan "krikettiini" hankittua. Tätä olisi voinut koristella enemmänkin, mutta tahdoin sen tällä kertaa pitää tyylikkään yksinkertaisena ja ihanasti 70-luvun folklore-henkeä uhkuvana :) Näin se sopii meille parhaiten ja voidaan alkaa innolla laskea öitä jouluun :)

Materials:

1 metal tray
spray paint (optional)
Taika Design papers
magnetic plate
white pompom trim
red ricrac trim
The Paper Studio large numbers clear stamps
Fiskars High Density pigment ink - red
glue
doublesided tape

If you use really old tray or slightly worn tray, you might want to spray paint the tray first. Mine was pretty good looking allready so I skipped this part. Next I cut 12 retangles from the magnetic plate, covered them with some design papers and finally stamped numbers 0-9 plus one extra numbers for 1 and 2, total of 12 number plates. Then I took the tray and embellished it with some trims. Finally I counted the nights til Christmas (we celebrate Christmas in Finland starting 24th December)and placed correct numbers to show the countdown. The extra numbers I stored in the back of the tray. Now we can really start waiting for Christmas to come!


Tämä ohje on muunnos Leah Fungin ja kumppaneiden Vblog -videopostauksen "laskurista".

8 kommenttia:

Apris kirjoitti...

Ihana laskuri ja kivan tarjottimen olet siihen "uhrannut". Kiitos tosi kivasta ideasta.

Riina kirjoitti...

Hauska idea! Kiitos selkeästä ohjeesta.

Maria H. kirjoitti...

Upea idea ja hieno lopputulos!

Henna kirjoitti...

Onpas hauska idea, kiitos siitä! Jään innolla odottamaan muita askarteluvinkkejä!

Anu kirjoitti...

Minä pidän! Ihana idea ja huippuhieno toteutus =D

Eleonora kirjoitti...

Tosi kiva idea!

Viipula kirjoitti...

Hieno idea- wau!

anna kirjoitti...

tosi kiva idea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...